17 Ekim 2011 Pazartesi

değişkenlik!! (değişmeyen tek şey değişimmiş tamam da abartmamak lazım)

Şöyle ki şu dünyada insanın kendi aklına kendi kendine zarar vereceği bir şey varsa o da değişken ruh halidir. Mutluyken bi anda hüzün çökmesi, hüzünlüyken bir anda enerji patlaması yaşamak falan gibi yani. Çevredeki insanlar için de zarar aynı zamanda. Yanındaki seni mutlu sanırken bi an ağlamaklı oluvermek pek hoş bişey değil.

Bir de bunlar nedensiz (daha doğrusu anlayamadığım nedenlerden ötürü ) geldi mi o daha bir zor. Aslında ruh hali değişimi ya da diğer bakış açısıyla duygu değişimini mantıka dayalı olarak açıklamak mümkün değil. İnsanın içinden bir yerden, nereden olduğu belli olmayan yerlerden gelip kendini dışarı salıveren bir şey. Kafayı fazla çalıştırmayıp iç güdülerine insan bıraktı mı kendini bu bahsedilen olaylar gerçekleşiyor malesef.

Bi anda bana yardım eden bir insanın varlığında, gözlere yaşların dolması, utanma, sıkılma derken peşinden hemen mantık koşuyor ve diyor ki "saçmalama neden sana yardım ediyor ki aciz misin sen?" hemen bu duyguların peşinden bir sinirlenme geliyor. O sırada zaten içimdeki bu kesişme bu zıtlık hemen baş ağrısına yol açıyor. Eğer mantığın (belki de egonun) ağına düşüp de yardım eden insana kızmışsan işte o çok fena üstündeki sinir bulutu gittiği anda bir de suçluluk duygusu kaplıyor içini.

Tüm bunlara ne gerek var diyip her şeye sakin tavırlar sergilemeye karar verdiğin an ise yeniden duygularını mantık kontrolü altına aldığın an oluyor. Bu sefer ne hissedersen hisset üstünü sakinlik örtüsüyle örtmeye çalıştıysan içinde gene bir çakışma, çelişme gene bir fırtınalar meydana geliyor. Bunun da peşinden bir baş ağrısı, kusma, baş dönmesi, göz kararması geliveriyor kendini tutmaktan. İşte sosyal anlamda kabul edilebilir olmak için bu seçeneği kullanmak gerek ama bu sefer de kendinden vazgeçmiş oluyorsun, diğer türlü yapsan iş hayatında seni kim çekecek diye de sorarlar adama kaldı ki haklılar.

Belki de ilk seçeneği uygulamaya çalışıp, bunun yanında insanın kendi çevresine kalın duvarlar çevirmemesi lazım. Çevirmesin ki iyi olaylar da o duvardan sekmesin. Aynı zamanda tüm olaylara tepkisiz kalınmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder